Traineeship Young Professional (40 uur)

– Organisatie omschrijving

Wij zijn een consultancy- en detacheringsbureau. Wij bieden Young Professionals traineeships aan binnen de financiële dienstverlening. Wij zijn actief in 4 verschillende business lines: Pensioen, Bank&Hypotheken, Verzekeren (schade en inkomen) en Zorg. Wij hebben ongeveer 200 mensen in dienst, waarvan zo’n 180 consultants, die allen in de detachering werken, en intern op kantoor ongeveer 20 mensen (P&O, marketing, sales, recruitment, finance, etc). Wij geven Young Professionals graag alle kansen om hun talenten te ontdekken en verzilveren. Wij bieden hen opleidingen aan, cursussen, een individueel coachingtraject en de kans om in verschillende keukens te kijken en te werken, om zo te ontdekken waar je kwaliteiten liggen, waar je energie van krijgt en mooie stappen te maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onze traineeships starten iedere maand op de eerste maandag van de maand.

 

– Standplaats

Ons kantoor zelf zit in Naarden, echter ga je binnen de traineeships werken in de detachering. Over het algemeen zitten onze opdrachtgevers in de Randstad, Midden NL en Noord-Brabant. We hebben ook wel opdrachtgevers in bijvoorbeeld Groningen en Heerlen, maar voor 85/90% zitten de opdrachtgevers in eerder genoemde regio’s.

 

– Branche & core-business

Financiële dienstverlening in vier branches: pensioen, verzekeren (schade- en inkomensverzekeringen), bank en hypotheken en zorg.

 

Er heerst een laagdrempelige cultuur. Behulpzaam en collegiaal naar elkaar. We hebben een topsportmentaliteit en zien dit ook graag terug in onze medewerkers. Ontwikkeling en groei is een heel belangrijk thema binnen onze organisatie.

 

– Hoe ziet de afdeling eruit

Onze medewerkers komen bij onze opdrachtgevers op een afdeling te werken, dus hoe deze eruit ziet verschilt. Vanuit onze zijde mag een medewerker in ieder geval altijd verwachten dat we hen begeleiden, transparant zijn, flexibiliteit over en weer en openheid.

 

Positie

– Functie titel

Junior consultant. Dat is de functietitel vanuit hoe wij de kandidaat benoemen. Maar onze medewerkers kunnen verschillende functies krijgen bij opdrachtgevers. Hypotheek- of schadeacceptant, claimbehandelaar, CDD analist, klantadviseur. Helemaal afhankelijk van de opdracht die ze gaan doen.

 

– Werkzaamheden/verantwoordelijkheden (leiding geven, rapporteren aan etc etc)

Ook dit weten wij niet op voorhand. Gedurende het traineeship (1,5 jaar) zullen de medewerkers in eerste instantie beginnen in de wat meer operationele functies. Denk dan aan administratieve werkzaamheden, klantcontact. Meer de ondersteunende functies. Iedereen ontwikkelt zich in eigen tempo, dat betekent dat de een ook soms sneller stappen maakt dan een ander. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten op de wensen en ambities van de medewerker.

 

Gevraagde kwalificaties

– Opleiding

Afgeronde HBO of WO studie. Dit is een harde eis.

In principe zijn alle studie achtergronden welkom bij ons. Uiteraard zijn er wat opleidingen die beter aansluiten bij ons vakgebied (meer financiële/economische studies), maar we hebben mensen met allerlei studie achtergronden. Japanse studies, HRM, Rechten, Psychologie, Toerisme, noem maar op. Eigenlijk sluiten we alleen de kunst en dans academie uit. Specifieke studieachtergrond is van minder belang, iemand zijn houding, motivatie, drive om het beste in zichzelf naar boven te halen en te willen ontwikkelen is vele malen belangrijker.

 

– Welke ervaring

Mensen hoeven geen werkervaring te hebben.

 

– Aantal jaren ervaring

Mensen hoeven geen werkervaring te hebben.

 

– Voertaal Engels/Nederlands (pre, niet verplicht)

Nederlands.

 

– Systemen waarmee gewerkt wordt (pre, niet verplicht)

Office (basisvaardigheden Word, Excel, Powerpoint)

Dit verschilt verder per opdrachtgever. Mensen zullen bij de opdrachtgever ten alle tijden goed ingewerkt worden in de processen en systemen.

 

Voorwaarden

– Contract (bv. eerst jaar dan onbepaalde tijd)

1 jaarcontract met 1 maand proeftijd. Daarna intentie om dit om te zetten naar onbepaalde tijd.

 

– Aantal uren per week

40 uur per week. Gedurende het traineeship (1,5 jaar) is het niet mogelijk om minder te werken. Na het traineeship is dit bespreekbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

– Salaris indicatie

€ 2250,- inclusief 8% vakantiegeld.

 

– Secundaire arbeidsvoorwaarden

* Thuiswerkvergoeding € 25,- per maand

* Pensioenregeling: 50% eigen bijdrage, 50% door werkgever

* Vervoersregeling: OV vergoeding of lease auto.  (mits je een rijbewijs hebt en minimaal 20 km van je opdrachtgever vandaan woont) een hele nieuwe, vette VW ID 3 Pro kan rijden! Een volledig elektrische auto, dus een mooie stap naar het verduurzamen van onze organisatie!

Deze auto mag ook privé gereden worden. Dan moet er bijtelling betaald worden en een eigen bijdrage. Samen zal dit ongeveer zo’n €170,- netto per maand kosten. Dit wordt gewoon verrekend met het salaris.

Rijdt iemand de auto alleen zakelijk, woon-werk verkeer, dan betaal je niets voor de auto.

 

Het is dus nu echt een arbeidsvoorwaarde geworden dat mensen een lease auto mogen rijden indien gewenst.

* Korting bij diverse sportscholen

* Collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar

* Activiteitencommissie: (online) uitjes zoals een bier- of wijnproeverij, kleiduifschieten, (online) escaperoom, VR games, etc.

 

Wij zoeken 8 man voor 1-11-2021. Mochten jullie meerdere kandidaten hebben mogen jullie die uiteraard per mail sturen naar Dax Holleman, Recruitment Consultant bij FP4YOU.

dholleman@fp4you.nl of mobiel bellen via 06-29578355.

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *